Gårdsbutikk på Hammer gård, like ved E6 i Åsen

Kortreist mat fra Trøndelag

Her får man kjøpt kortreist og lokalprodusert mat. Spekemat og andre kjøttprodukt av sau, lam og storfe fra egen gård. I tillegg har vi et utvalg produkt fra andre lokalmatprodusenter i området, samt hjemmelagde tekstilprodukter til barn. Velkommen innom vår selvbetjente gårdsbutikk hver dag mellom kl 08.00 - 22.00.

En drøm om egen gårdsbutikk

Brødrene Jon og Sigbjørn Hammer og deres bedre halvdeler Siri og Arnhild har i flere år snakket om etablere egen gårdsbutikk, for å selge egne og lokalproduserte varer direkte til forbruker.

Sommeren 2021 bestemte vi oss, nå skulle mye prat og ideer gjøres om til handling. Hammer gård DA ble stiftet. Men hvor skulle vi ha gårdsbutikken? I kjelleren på det eldste bygget på gården, oppsatt på 1700- tallet måtte være perfekt. Lav takhøyde men det får være noe av sjarmen. Etter mye rydding og enkel "oppussing" står butikken klar til å ta i mot kunder i slutten på september 2021.

En drøm om egen gårdsbutikk og muligheten til å selge det vi produserer direkte til våre fantastiske kunder går i oppfyllelse.

Storfekjøtt av Sidet Trønder- og Nordlandsfe (STN) fra Sandan

I 2016 kjøpte Sigbjørn Hammer gården Sandan Midtre på nordsiden av Hammervatnet, nabogården til hjemgården Hammer gård. Det var da flere tiår siden det hadde vært dyr på denne gården og alt av jord var utleid. Sigbjørn ønsket å gjenoppta drifta på gården og å ta i bruk de ressursene som eiendommen innehar. I 2017 ble de seks første kyrne av rasen Sidet Trønder- og Nordlandsfe (STN) innkjøpt. Flokken har siden det vokst og er per i dag på rundt 20 dyr.

Sidet Trønder- og Nordlandsfe er en av de seks norske urferasene. Rasen har sin bakgrunn i et ønske allerede fra slutten på 1800-tallet om å bevare de lokale storferasene fra Trøndelag og Nordland som en egen rase. STN-dyr er mindre og lettere enn dyr av andre raser som brukes i mer intensiv produksjon. Dyrene er gode til å ta seg fram i terrenget og utnytter utmarksbeitet godt samtidig som de gjør minimal skade på terrenget. Rasen er også kjent for sitt gode lynne og dyrene er rolige og trivelige å være sammen med.  

Kjøtt av rasen STN har en svært god kvalitet. Sammenlignet med annet storfekjøtt. 

ku_hvit