Hammer gård - en pause i hverdagen

Bli kjent med oss på gården

Jon Anders og Siri-Mette bor i trønderlåna på gården sammen med sine tre barn; to jenter på 2 og 4 år og lillebror på 0 år, og to dyr; hunden Troya og katta Mirakel.

Jon Anders er eier og driver av gården. Han tok over familiegården som 22 åring i 2013 og har drevet med sau siden. Fra da og frem til nå er det gamle grisfjøset blitt revet og opp har det kommet et nytt sauefjøs med fjøsleilighet, potetkjelleren i kårhuset er blitt omgjort til gårdsbutikk, en gammel hytte i skogen er blitt pusset opp for utleie og til sommeren 2024 er gapahuken klar for å ta imot overnattingsgjester.

Når Siri ikke er i fødselspermisjon jobber hun som sykepleier på Levanger sykehus, i tillegg til at hun driver utleie og gårdsbutikken sammen med Jon Anders. Ei byjente som fant kjærligheten på bygda og har tatt utfordringene og ansvaret det er å bo på gård med strak arm og et smil om munnen.

Fra høsten 2023 ble Jon Anders´ lillesøster, Inger Marie, ansatt for å ta seg av den daglige driften i fjøset, i tillegg til ansvaret for sosiale medier, markedsføring og gårdsbutikken.

I tillegg til Jon Anders og Siri med familie, bor bondens mormor og morfar i «kår-enden» av trønderlåna, og i huset på haugen bor hans mor. Det er altså tilsammen fire generasjoner boende på gården, 8 personer i alt.

sau_brun

Hvordan komme seg til Hammer gård?

Hammer Gård ligger i Åsen, kort veg fra E6. Ca 1 times kjøring nord for Trondheim, omtrent 25 minutter fra Værnes flyplass og 2 km unna nærmeste togstasjon (Åsen stasjon).